Samen aan de slag in Vathorst

Pich & Putt

Stadsgolf is te vergelijken met het populaire Pitch & Putt. De holes in Vathorst zijn uitgezet op groenstroken en in parken in De Velden en hebben een maximale lengte van 80 tot 130 meter. De stadsbaan heeft een goede bewegwijzering en je krijgt een plattegrond mee met daarop duidelijk aangegeven waar de holes liggen en een scorecard.

Als wedstrijdvorm is gekozen voor het individuele Stableford systeem. Hierbij wordt het aantal slagen niet geteld, maar zijn er per hole per speler punten te verzamelen. Door deze manier van punten tellen, heeft een slechte score op een hole minder invloed op de totaalscore. Bovendien wordt het tempo van spelen verhoogd, omdat de bal opgenomen kan worden zodra er geen punten meer te scoren zijn. Kijk voor meer informatie over dit systeem op NGF.nl.

Tijdens Stadsgolf Vathorst wordt gespeeld met speciaal ontwikkelde balletjes die minder hard en minder zwaar zijn (niet hol) en biologisch afbreekbaar. Als ze kwijt raken is er dus geen sprake van zwerfafval! Met deze balletjes is het mogelijk 40 tot 60 meter ver te slaan. Iedere speler ontvangt bij vertrek 5 ballen.

Hieronder de plattegrond van Stadsgolf Vathorst.

Plattegrond Stadsgolf Vathorst 2019